GROTE BEURT

Wat is een Grote onderhoudsbeurt?

De grote beurt is het standaard door de fabriek voorgeschreven periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 30.000 km of 2 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. De grote beurt bestaat uit alle werkzaamheden van de kleine beurt plus, afhankelijk van leeftijd en kilometerstand, de voorgeschreven extra werkzaamheden zoals: – brandstof-, luchtfilter, remvloeistof, koelvloeistof, bougies, bougiekabels, distributieriem, multiriem, versnellingsbakolie e.d.

Het onderhoudsinterval kan verschillen per autotype. Er zijn tegenwoordig diverse merken die werken met flexibele onderhoudsintervallen waarbij de auto afhankelijk van het gebruik doormiddel van sensoren zelf aangeeft of onderhoud noodzakelijk is. Ook zijn er merken die er voor kiezen om het verschil tussen een grote en kleine beurt te laten vervagen door longlife oplossingen toe te passen

Meestal is het advies is om de kleine en grote onderhoudsbeurt afwisselend van elkaar te laten uitvoeren. Dus was de vorige onderhoudsbeurt een kleine beurt dan nu een grote onderhoudsbeurt. We vertellen u graag welk type onderhoud we zouden adviseren.

Omdat bij een grote onderhoudsbeurt vrijwel hetzelfde wordt gecontroleerd als bij een APK is bij het gelijktijdig uitvoeren van de grote onderhoudsbeurt en APK, de APK gratis.

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud, reparatie of advies, neem dan nu contact met ons op via:

0499-724998 / info@mobilityeindhoven.nl