AIRCO-SERVICE

Werkt uw airco niet of steeds minder?

Bij vrijwel alle aircosystemen schakelt de aircopomp uit als de interne druk te laag is. Als u onderhoud aan het aircosysteem van uw auto laat uitvoeren wordt er gecontroleerd of de druk in het systeem nog voldoende is voor een juiste werking. Zo niet, dan wordt het koelsysteem leeg gehaald en afgeperst om te controleren op lekkage. Is er geen lekkage in het systeem dan wordt het koelsysteem weer gevuld met koelmiddel.

Hoe werkt een airco?

Een aircosysteem werkt d.m.v. het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken. De hoeveelheid koelmiddel in het systeem is erg exact en belangrijk voor de juiste werking van de airco. In bijna alle aircosystemen is er sprake van een minimaal verlies van koelmiddel, hierdoor kan het zijn dat er om de zoveel tijd het systeem opnieuw gevuld moet worden.
Gebruik de airco met enige regelmaat, het liefst als u een langere rit maakt. Bij sporadisch gebruik heeft het de voorkeur om de airco 5 minuten voor aankomst uit te zetten. Het vocht dat zich afzet in de leidingen kan dan weg (uw ruiten kunnen een beetje aanslaan) en dat voorkomt nare luchtjes.